Wie ben ik? 7


Ik ben een positief, empatisch ingestelde emotie en energie adviseur!

L.I.V.E. Luisteren + Inleven + Verbinden = Energie

‘’Ik ben geen therapeut maar werk wel op zowel het mentale als sociale vlak met mensen. We ontwikkelen samen strategieën om beter te kunnen presteren. We nemen een kijkje onder je motorkap om te ontdekken waar je persoonlijkheid je dwars zit in relatie tot anderen of je prestaties. Door mijn eigen positiviteit kan ik veranderingen voor elkaar krijgen waardoor zowel jongeren als volwassenen in actie komen. Daarom zou ik, als hybridedocent, van iedereen een powerhouse willen maken zodat je klaar bent voor de toekomst.

Met zeer veel plezier en enthousiasme heb ik altijd lesgegeven ( inmiddels 22 jaar) en dat doe ik nog steeds . Naast het les geven ben ik jaren leerlingbegeleider geweest van zowel de brugklas als Havo 4/5.

Met George Smits van Reset Partner werk ik samen om iedereen wegwijs te maken in de wereld van emoties en het managen ervan. Door middel van diverse theorieën, schema’s en tips kan ik je helpen praktisch en eenvoudig aan de slag te gaan met je emoties. Die je overigens vaak in verwarring brengen en voor problemen kunnen zorgen.

Op het moment ben ik samen met George en Monique Neven-Stilleboer een boek aan het schrijven voor jongeren: ” Omgaan met emoties, van jezelf en anderen.” Binnenkort volgt er meer informatie.

Ik ben getrouwd met mijn lieve Angela en heb twee fantastische kinderen, Charlie en Barry.

Als inspiratiebron gebruik ik de ideeën van George Smits, Ingeborg Bosch, Todd Herman, Bas Kodden, Bear Grylls, Leo Bormans, Jan Ruigrok, Marc Lammers, Ard Nieuwenbroek en nog uiteraard nog veel meer.

Waar ik nog meer energie uithaal:

Mijn gezin, mountainbiken, gitaar spelen, kickboksen, fotografie en natuurlijk op vakantie gaan (vooral naar de VS want ik ben een New Mexico liefhebber.

CV:

– September 2019: Gastspreker tennisvereniging, selectiespelers.

– September 2019: bijscholing docenten REA college Elst

– September 2019: workshopleider Emotiemanagement Universiteit van Tilburg

– Juni 2019: spreker en dagvoorzitter op het grootste kennisfestival van Nederland. https://www.hetgrootstekennisfestivalvannederland.nl

– April 2019: spreker vFAS jaarcongres. Vereniging van familierecht advocaten scheidingsmediators.

– maart 2019: inspiratiesessie Ontwikkelacademie Tilburg. Emotiemanagement voor leerkrachten.

– november 2018: lezing voor een groep advocaten: hoe in gesprek te gaan met tieners die in een scheiding van ouders terecht komen.

– september 2018: dagvoorzitter het grootste kennisfestival van Zuid-Nederland (namens EnergyFinder)

– september 2018: motivatie/energie workshop gegeven aan 200 1ste jaar studenten Avans hogeschool

– juni 2018: workshop “gespreksvoering bij pesten in het VO” voor Medilex onderwijs

– april 2018: motivatie/energie workshop gegeven aan 150 VMBO-T3 leerlingen

– april 2018: motivatie/energie workshop gegeven aan docenten op een VMBO college in Den Haag

– februari 2018: certificering trainer EnergyFinder (www.energyfinder.nl)

– september 2017: workshop “conflictoplossende gespreksvoering met jongeren” voor Medilex onderwijs

– augustus 2017: emotiemanagement workshop gegeven aan 200 ste jaars studenten Avans hogeschool

– mei t/m juni: ondersteuning van leerkrachten op een basisschool in Den Bosch

– januari 2017: emotiemanagement workshop aan docenten gegeven

– januari 2017: samenwerking met reset partner (www.resetpartner.nl)

– oktober 2016: motivatie/energie workshop gegeven aan 150 VMBO-T3 leerlingen

– augustus 2016: motivatie/energie workshop gegeven aan 200 1ste jaar studenten Avans hogeschool

– vanaf mei 2016 trainer Proud2BME

– Docent Aardrijkskunde, Fontys Hogeschool

– Master of education in Geography, Fontys Hogeschool

– Opleiding voor onderwijsmanagement, NSO

– Faalangstreductietrainer

– Training Omdenken

– Oplossingsgericht begeleiden

– Leefstijl voor jongeren

– Organiseren van musicals, muziek avonden en wedstrijden

– Begeleiding van kampen en survival kampen

– Cursus leerlingbegeleiding VO

– Trainer Bureau ondersteuning Tilburgse sport: voetbaltraining gegeven aan moeilijk  opvoedbare kinderen.


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 gedachten over “Wie ben ik?

 • Bart Eigeman

  Bas is Bas. Bas kent een basis: Het mooie van Bas is dat het ontwapenende van een kind in hem zo levend is. Bas combineert dat met een volwassen wijsheid die open ontwikkelt in verbinding met mensen in zijn omgeving.

 • Alexandra Caresani

  Mijn zoon had erg moeite met de overgang van basisschool naar de brugklas. Het ging zelf zo ver dat hij helemaal niets meer deed, ik was aan het einde van mijn latijn. Toen kwam ik op de site van Bas terecht. Bas heeft mijn zoon binnen 3 sessies zo ver gebracht om weer te leren en zijn huiswerk te maken. Maar niet alleen de school situate is aangepakt ook de thuissituatie is weer de oude. Ik mag nu weer ” mama” zijn ! Na 2 maanden is zijn gemiddelde cijfer om 1,5 om hoog gegaan. Fantastisch 😀 dank je wel Bas ‼️

 • K

  Enorm tevreden over deze aanpak! Nooit gedacht ooit zo’n stap te zetten. Ben persoonlijk niet van de aanpak van psychologen, maar dit is heel iets anders. Bas stelt je onmiddellijk op je gemak, waardoor ik meteen open stond voor tips en tricks. Was even enorm confronterend en met werd met mijn neus op de feiten gedrukt, maar het zet je enorm, positief, aan het denken. Eenmaal erg veel nagedacht over alle dingen en puntjes die aan me werden aangegeven en tips die werden gegeven, een positieve klik gemaakt waardoor ik ineens veel beter in mijn vel zit.

  Deze site is erg gericht op jongeren op de middelbare school, maar ook na je schooltijd kan je met bepaalde problemen te kampen krijgen en hiermee heeft Bas mij super geholpen.

 • Daphne

  Bas heeft die specifieke energieke houding waarmee hij pubers weet te motiveren. Hij beschikt over de kennis van het complexe puberbrein en weet op een positieve manier aan te sluiten bij hun belevingswereld. Daarbij gaf hij ons als ouders nuttig en belangrijk inzicht mee. Dat doet hij met heldere taal en met humor. In mum van tijd wist hij onze puberzoon te motiveren om zijn eigen, mooie weg weer te laten bewandelen. Daar zijn we heel blij mee!

 • Karin van de Weijer

  Bas heeft onlangs voor 175 1e jaars-studenten van Avans een workshop gegeven over motivatie en energie. Hierin kwam onder andere naar voren dat het belangrijk is jezelf te (leren) kennen en te weten waar je blij van wordt, waar je energie van krijgt. Ook dat het bij jezelf begint, je bent zelf in grote mate verantwoordelijk om richting aan je eigen leven te geven en hiervoor is keuzes maken en verantwoordelijkheid nemen belangrijk.
  Wij hebben Bas ervaren als enthousiast, energiek, open en positief met goede aansluiting met en inleving in de doelgroep.

 • Yolanthe

  Via een vriendin ben ik bij Bas terecht gekomen voor mijn zoon van 14 jaar. Heel prettig is dat de afspraak plaatsvindt bij je thuis. De gesprekken vinden plaats tijdens een wandeling wat als heel positief wordt ervaren. Ik heb veel contact gehad met Bas via de telefoon of email maar heb hem niet persoonlijk ontmoet. Door de positieve verhalen van mijn vriendin had ik direct alle vertrouwen in Bas.
  Bas… leuk om je toch een keer in het echt te ontmoeten!
  Na twee gesprekken gaf mijn zoon aan zich beter te voelen. Hij had het voor zichzelf weer helder en heeft van Bas een paar opdrachten meegekregen. Nu het nieuwe schooljaar is gestart komt er binnenkort nog een gesprek om ervoor te zorgen dat mijn zoon zich prettig blijft voelen. Hij wil dat zelf erg graag en voelt zich op zijn gemak bij Bas. Wij zijn er erg blij mee dat we Bas hebben gevonden 🙂

 • Jolanda

  We hebben door de gesprekken meer rust gekregen in de omgang met onze zoon. Bas laat zien hoe je op een andere manier met elkaar kunt omgaan en dat werkt echt! Heel blij dat we deze stap genomen hebben!