Informatie voor ouders


Ik zie het als een belangrijke taak om jongeren te begeleiden bij het volwassen worden in de samenleving. Ze moeten vaardigheden als zelfregie, hulp bieden, hulp vragen en samenwerkend leren ontwikkelen. Het gaat om het vinden van antwoorden op vragen als wie ben ik, wat kan ik en hoe wil ik mij verhouden tot de ander?

Maar het zijn vooral de kleine stappen die een groot verschil maken, daarom is contact maken zo belangrijk.

De jongeren willen graag maar ja: een tiener heeft vaak moeite met het inschatten wat zijn capaciteiten zijn, met het stellen van prioriteiten, het vergelijken van de voors en tegens, het afwegen van de verwachtingen van de ouder, en het overzien van consequenties.

Veel jongeren van twaalf zijn nauwelijks in staat om “morgen” te onderscheiden van “overmorgen”. De termijn van “over een week” die veel volwassenen moeiteloos overzien, is voor hen te abstract. Ook veel vijftienjarigen zijn daartoe vaak niet in staat, ook al zeggen ze van wel.

Richt je daarom vooral als ouder op de persoon van je kind en niet alleen op haar prestaties.
Er is aandacht nodig voor de cognitieve en executieve functies EN voor de hersenrijping en de belangrijke rol die de omgeving daarin speelt. Daarom is het naar mijn idee van belang om jongeren meer vrijheid en verantwoordelijkheden te geven. Maar belangrijker nog bespreek dat je het lastig vind om haar los te laten maar dat je begrijpt dat ze meer vrijheid wil. Ook al gaat het soms met de cijfers minder. Ze gaan er wel komen, er zijn meerdere wegen die naar Rome gaan.

Ik ben een emotie en energie adviseur die vanuit een no-nonsens en praktijkgerichte ervaring richting geeft aan iedereen vanaf 8 jaar. Ik geef een spreekwoordelijke positieve “trap” onder de kont.

Om begrip te krijgen is het van belang om verbinding te maken.
Verbinding maken zal daarom de rode draad zijn. Verbinding maken is namelijk de sleutel naar authenticiteit daarmee naar welbevinden. Als je verbinding maakt met jezelf en met de ander, dan weet je wie jezelf bent en wie de ander is. Je kunt jezelf en de ander laten groeien.
Gedurende het traject wordt geleerd om door verschillende lagen heen te kijken, zodat de eigen talenten en die van anderen ontdekt kunnen worden.

We gaan opzoek naar energie die we positief kunnen inzetten. We gaan van je vijand een bondgenoot maken, van een gebrek een talent en van een probleem een mogelijkheid. Die uitdaging gaan we samen aan. We gaan op zoek naar datgene waarvan je hart sneller gaat kloppen en wat je aanspoort door te gaan daar waar anderen opgeven.

Geen testen en lange gesprekken maar gewoon doen.

Daarom werk ik op een locatie die bij de jongeren past, samen naar het bos, een voetbalveld, een speeltuin, een sporthal, enz..

Neem contact op om te kijken of ik iets voor jullie kan betekenen!